top of page
etch1st_graphicbg_tot_lightblue_rgb3.png

VELKOMMEN TIL
SANDNES OG REGIONEN

For mer informasjon om hva du kan se og gjøre i regionen, besøk den offisielle turistsiden.  

Oversiktsbilete av Sandnes by - Fotograf

Sandnes fikk bystatus så sent som 1860 og er i dag en by i sterk utvikling, der innbyggertallet har passert 77 000. Sandnes har i flere tiår vært preget av sterk befolkningsvekst og optimisme, og byen er i dag Norges 7. største med et rikt idretts-, kultur- og uteliv.

 

Sandnes sentrum er et regionalt knutepunkt både når det gjelder bil, buss eller tog. Herfra er det togforbindelse sørover og nordover på Jærbanen. Avstanden til flyplassen på Sola er 15 minutter.

 

Sandnes har lange tradisjoner innenfor ulike næringer. Øglænds sykkelproduksjon er kanskje best kjent, men bedrifter som Sandnes Uldvare, Figgjo Fajanse er tradisjonsrike Sandnes bedrifter.

 

Blink sommerskifestival er et ski- og skiskytterarrangement i sentrumsgatene hver sommer. Det samme er sykkelrittet Tour de Fjords som har målgang midt i byen. Disse arrangementene samler noen av verdens beste utøvere og bidrar til å understreke Sandnes sin nærhet til natur og friluftsområder.

 

Sandnes har et bredt og sterkt friidrettsmiljø, der familien Ingebrigtsen er mest kjent, men Sandnes idrettslag har fostret mange kjent friidrettsutøvere opp gjennom årene. Idrettslaget har arrangert NM flere ganger, og NM ble siste gang arrangert i 2017.

Start 600m Sandneslekene.jpg
Jacob 2009.jpg
bottom of page